Dubrovnik / Bezienswaardigheden & Activiteiten

Dubrovnik bezienswaardigheden

22x Wat te doen in Dubrovnik Kroatië - Highlights & Activiteiten

Dubrovnik bezienswaardigheden

Wat te doen in Dubrovnik en Kroatië? Bezienswaardigheden Dubrovnik Top 10, een overzicht van toeristische attracties, highlights en activiteiten. Wat zijn de bezienswaardigheden in Dubrovnik en omgeving?

Dubrovnik bezienswaardigheden - 22x Wat doen in Dubrovnik?

De belangrijkste reden om de havenstad Dubrovnik in Kroatië te bezoeken is vanwege het oude stadscentrum waar de belangrijkste Dubrovnik bezienswaardigheden liggen. De stichting van de stad Dubrovnik, gelegen in de regio Dalmatië, gaat terug naar de 7e eeuw en heeft in de loop van de jaren flinke beschadigingen gekend door o.a. aardbevingen en oorlogen. De volledig ommuurde binnenstad is echter weer volledig gerestaureerd waardoor u nu verschillende oude kerken, kloosters en paleizen kunt bezoeken.

Tegenwoordig staat de volledige ommuurde stad om de UNESCO-Werelderfgoedlijst en is het Dubrovnik toerisme naar grote getalen gestegen mede vanwege de vele filmopnames van Game of Thrones. Lees meer over de mooiste highlights, leukste activiteiten en de beste tips over  'Wat te doen in Dubrovnik en omgeving?'

14x Dubrovnik highlights binnen de stadsmuren

1. Doen: Wandel over de stadsmuren

Wat te doen in Dubrovnik KroatiëHighlight van Dubrovnik: wandelen over de muren
Bezienswaardigheden DubrovnikDe volledige binnenstad van Dubrovnik is ommuurd

De oude binnenstad van Dubrovnik wordt volledig omgeven door stadsmuren welke grotendeels in de 14e en 15e eeuw zijn gebouwd. In totaal zijn de stadsmuren 1940 meter lang en op sommige plaatsen zelfs 25 meter hoog en aan de zeezijde kunnen de muren tot maar liefst 5 meter dik zijn. Dit was nodig om de stad te beschermen tegen met name aanvallen vanaf zee door de Republiek Venetië. Dé activiteit om te doen in Dubrovnik is dan ook een wandeling van een volle lengte van deze verdedigingsmuren. Tijdens de wandeling krijgt u prachtige uitzichten op de gebouwen in binnenstad en de Adriatische Zee. Tijdens de route komt u 17 torens tegen, 5 bastions en bij de haven het grote St. John’s Fortress. Tip: Een enkel toegangsticket tot de stadsmuren kost 35 euro, maar voor dezelfde prijs kunt u veel beter de Dubrovnik Pass kopen waarmee u ook toegang krijgt tot vele andere Dubrovnik bezienswaardigheden.

Tip: Dubrovnik Pass

De Dubrovnik Pass is een absolute must have wanneer u Dubrovnik wilt gaan bezoeken. Deze pas is namelijk net zo duur als de eenmalige entree tot de stadsmuren, waardoor u de officiële stadspas al meteen heeft terugverdiend. De Dubrovnik Pass voor 1 dag kost 35 euro, maar u kunt ook kiezen voor een pas voor 3 of 7 dagen welke nauwelijks duurder is. In de Dubrovnik Pass zit o.a. het volgende inbegrepen:

 • Toegang tot de stadsmuren
 • Rector’s Palace (Cultural History Museum)
 • Maritiem Museum in St. John’s Fort
 • Franciscaans klooster
 • Diverse musea zoals het etnografische museum
 • Dagticket voor de stadsbussen
 • Meer info en reserveren Dubrovnik Pass

2. Pile Stadspoort

Dubrovnik bezoekenPile Gate, de toegangspoort tot de oude stad van Dubrovnik
Wat te doen in DubrovnikNa de Pile Gate kom je bij Onofrio’s Fontein

In totaal hebben de stadsmuren vier stadspoorten, waarvan er twee met de haven zijn verbonden en twee via een loopburg over de gracht met het vasteland, namelijk westelijk de Pile-poort en oostelijk de Ploče-poort bij het Revelin-fort. Met name de Pile-poort is een indrukwekkende bezienswaardigheid doordat deze wordt omgeven door Fort Bokar en je via een stenen loopbrug over de gracht de Pile-poort binnenkomt. De naam is afgeleid van het Griekse woord pylaj dat poort betekent. Boven de Pile-poort zie je een standbeeld van Sveti Vlaho (Saint Blaise), de patroonheilige van Dubrovnik.

3. Onofrio’s Fontein

De eerste indrukwekkende bezienswaardigheid die u aan de rechterhand tegenkomt wanneer u vanaf de Pile-poort op de Stradun aankomt is Onofrio’s Fontein. De fontein werd in 1438 ontworpen door de Italiaanse architect Onofrio di Giordano della Cava. De rechthoekige fontein met de ronde koepel bevat 16 kranen voor drinkwater en 16 uit steen gehouwen maskers

4. Stradun

Bezienswaardigheden Dubrovnik KroatiëStradun, de hoofdstraat van Dubrovnik
Dubrovnik wat doenBezoek ook de smalle zijstraatjes

De Stradun (of Placa) is de 300 meter lange en met kalksteen geplaveide hoofdstraat van Dubrovnik. Wanneer u de stad betreedt via de Pile-poort komt u uit op de Stradun. Na een grote aardbeving én brand in de 17e eeuw besloot de stad, die toen nog Ragusa heette, om alle huizen te bouwen volgens hetzelfde patroon. Tegenwoordig is het een zeer toeristische straat met verschillende winkeltjes en bars. Op het einde van de Stradun ligt de klokkentoren van Dubrovnik en tegenover de St. Blaisekerk staat het standbeeld Orlando’s Column. Deze kolom uit 1418 toont de ridder Orlando die de oude stad in de middeleeuwen beschermde tegen indringers.

5. Rector’s Palace

DubrovnikHet Paleis van de Rector
Wat doen in KroatiëEen straatmuzikant is de Kroatische stad

Knežev dvor, oftewel het Paleis van de Rector, is het paleis dat eeuwenlang de zetel was van de rector van de Republiek Ragusa. Het paleis is was oorspronkelijk gebouwd in Venetiaans-gotische stijl, maar heeft na latere verbouwingen ook elementen in renaissancestijl en barokstijl. Het paleis bevat verder een wapenkamer, kruitmagazijn en een gevangenis. Tegenwoordig huisvest het Rector’s Palace het Cultural History Museum, welke is inbegrepen bij de populaire Dubrovnik Pass en anders betaalt u ongeveer 13 euro entree.

6. Stadshaven

Dubrovnik activiteitenDe 15e eeuwse haven van Dubrovnik
Dubrovnik activiteitenActiviteiten: boottochten vanuit de oude haven

De haven van Dubrovnik is ontworpen in de 15e eeuw en wordt beschermd door het grote St. John’s Fort, St. Luke’s Fort en twee golfbrekers. De drie opvallende enorme bogen waren destijds onderdeel van een arsenaal, maar bevat tegenwoordig een restaurant in het thema van een oude scheepswerf. Halverwege de 16e eeuw had Dubrovnik zelfs al een zeevloot van meer dan 180 grote schepen. De promenade van de oude haven is verder een levendige plek geworden vol toeristen en vissersbootjes Vanuit de haven kunt u ook boottochten (meer info en reserveringen) maken naar bijvoorbeeld het vlakbij gelegen eilandje Lokrum of het stadje Cavtat. In St. John’s Fort zit tegenwoordig ook het Maritiem Museum, welke u kunt bezoeken met de Dubrovnik Pass.

7. Doen: Game of Thrones wandeltocht

Dubrovnik was tijdens de opnames van The Game of Thrones de belangrijkste filmlocatie voor de fictieve stad ‘King’s Landing. Een bezoek aan Dubrovnik zal voor de Game of Thrones liefhebbers een prachtig déjà vu worden. Ga met een Engelssprekende gids (meer info en reserveringen) langs de historische plaatsen zoals Fort Lovrijenac en de trappen waar Cersei haar beruchte Walk of Shame begon, Blackwater Bay of Red Keep.

Kloosters in Dubrovnik:

8. Franciscanerklooster

Dubrovnik bezoekenhet Franciscanerklooster
Dubrovnik centrumDe oude apotheek van het klooster

Het complex van het Franciscanerklooster met de bijbehorende kerk ligt vlakbij de Pile-poort en is een oude abdij die tegenwoordig een klein museum bevat met religieuze voorwerpen. Een bijzondere bezienswaardigheid in het klooster is de oude apotheek die tot één van de oudste ter wereld behoort. Deze functioneerde niet alleen als apotheek voor de monniken maar ook als openbare apotheek. Toegang is inbegrepen in de Dubrovnik Pass en anders ongeveer 4 euro entree.

9. Dominicanenklooster

Dubrovnik bezienswaardighedenHet Dominicanenklooster
wat te doen in Dubrovnik winterImpressie van het museum in het klooster

Het andere grote klooster van Dubrovnik is het 15e eeuwse Dominicanenklooster vlakbij de Ploče-poort. In het klooster zit nu een museum met o.a. schilderijen, kunst en sierraden uit de rijke geschiedenis van Dubrovnik. In tegenstelling tot het Franciscanerklooster lijkt het Dominicanenklooster sterk op een fort.

Kerken in de oude stad:

10. Kerk van Saint Blaise

doen in dubrovnik kroatieDe Kerk van Saint Blaise aan de Stradun
Dubrovnik bezoekenWat te doen in Dubrovnik: de kathedraal

De Crkva sv. Blaža, oftewel de kerk van St. Blaise is een barokke kerk grenzend aan de Stradun hoofdstraat van Dubrovnik. Saint Blaise (St. Vlaho) is de beschermheilige van de stad Dubrovnik. De kerk werd gebouwd in 1715 en is gedecoreerd in Venetiaanse barokstijl. Tegenover de kerk staat de kolom van Orlando. Dit standbeeld uit 1418 toont de ridder Orlando die de oude stad in de middeleeuwen beschermde tegen indringers.

11. Maria-Hemelvaartkathedraal

Deze kathedraal is de zetel van het bisdom Dubrovnik en de huidige Romeinse barokke architectuur werd in 1713 voltooid. Het hoofdaltaar bevat het pronkstuk, namelijk een drielijk van Titiaan, welke de Hemelvaart van de Maagd voorstelt. De schatkamer van de kathedraal toont verder tal van relikwieën uit de 11e tot 18e eeuw.

12. St. Ignatius of Loyola

Dubrovnik stadDe barokke trappen naar de kerk
wat te zien in Dubrovnik CroatiaSaint Ignatius of Loyola

Deze kerk is gewijd aan Sint Ignatius en maakte deel uit van een complex dat het Jezuïtencollege (Collegium Ragusinum) van de Republiek Ragusa was. Volgens kenners is deze St. Iganstiuskerk het mooiste barokke gebouw van Dubrovnik. De kerk ligt aan het Boscovich-plein welke met barokke trappen is verbonden met het Gundulić-plein.

13. Synagoge van Dubrovnik

De synagoge van Dubrovnik is ‘s werelds oudste Sefardische synagoge die nog steeds in gebruik is. Tijdens belangrijke Joodse feestdagen wordt de synagoge nog steeds gebruikt, maar de rest van de dagen is het een museum met Joodse rituele voorwerpen die de geschiedenis vertellen van de Joodse gemeenschap in de stad. Dubrovnik was in het verleden namelijk de woonplaats van veel uit Spanje, Italië en Portugal verdreven Joden.

14. Sponza-paleis

Bezienswaardigheden in DubrovnikHet Sponzaipaleis aan de Stradun
Highlights DubrovnikInterieur van het Sponza-paleis

Het Palača Sponza, oftewel het Sponza-paleis is een 16e eeuws paleis aan de Stradun hoofdstraat van Dubrovnik. In het verleden heeft het gebouw meerdere publieke functies gehad zoals een douanekantoor, wapenkamer, munt en als bank; tegenwoordig doet het dienst als archief. De binnenplaats kunt u vrij bezoeken en was altijd een belangrijke zakelijke ontmoetingsplaats in de stad. Stap ook binnen in de Memorial Room of Dubrovnik Defenders, een ruimte vol portretten ter nagedachtenis aan hen die sneuvelden tijdens de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog.

Wat te doen buiten de stadsmuren?

15. Kabelbaan naar Mount Srđ

Bezienswaardigheden in DubrovnikKabelbaan naar Mount Srđ
Doen in DubrovnikVanaf Mount Srđ uitzicht op de Elafieten eilanden

Op ruim vijf minuten lopen vanaf de oude stad ligt het opstappunt voor de kabelbaan naar Mount Srđ. De heuvel heeft een hoogte van 412 meter en geeft zonder twijfel het mooiste uitzicht op de volledige stad Dubrovnik. Bij mooi weer kun je soms tot wel 60 kilometer ver kijken. Bovenop de top staat een groot wit stenen kruis en Fort Imperial, een Frans verdedigingswerk uit 1810 (dit fort bevat nu het Museum of Croatian War of Independence) en een panorama-restaurant. Op de top worden verder buggy-safari’s georganiseerd en kun je een hike van 1,2 kilometer lengte maken naar Fort Strinčjera. De kabelbaan is wel vrij prijzig (14 euro enkele reis en 26 euro retour) en is te gebruiken van april tot en met december. U kunt de top eventueel ook met de auto bereiken (website kabelbaan).

16. Museum of Croatian War of Independence

Wanneer u met de kabelbaan naar de top van Mount Srđ bent gegaan breng dat ook een bezoek aan het ‘Museum van de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog’ in het Fort Imperial. In het museum zijn tentoonstellingen over de oorlog in de periode van 1991 – 1995, waarbij het Fort Imperial de eerste verdedigingslinie van Dubrovnik was en symbool stond voor de heroïsche verdediging van de stad. Het museum is een combinatie van foto’s, videomateriaal en oorlogsmaterieel. Toegang tot het museum is ongeveer 4 euro.

17. Lokrum eiland

Must See Dubrovnik KroatiëVanaf de stadsmuur uitzicht op eiland Lokrum
Dubrovnik sightseeingDubrovnik sightseeing: Een pauw op Lukrum eiland

Lokrum is een eilandje vlakbij Dubrovnik en slechts 500 meter breed en 2 kilometer lang. Vanuit de oude haven vaart u in ruim 10 minuten naar Lokrum (u kunt een bootticket eenvoudig ter plekke regelen in de haven, de prijs is dan inclusief een toegangstickets tot het natuurreservaat) en ook veel kayaktochten komen langs de mooie stranden van het eiland. Het groene eiland is omgedoopt tot een natuurgebied en je ziet hier dan ook veel loslopende dieren zoals pauwen en konijnen. Op het hoogste punt van Lokrum ligt een fort welke in 1806 is gebouwd door het Franse leger en nu gebruikt wordt als uitzichtspunt. Verder ligt er op het eiland een ruïne van een Benedictijns klooster met een café en restaurant. Ook speelde het eiland een rol tijdens de opnames van Game of Thrones en is er in de tentoonstelling in het Benedictijns klooster een replica van de ‘Iron Throne’, een leuk fotomoment voor de liefhebbers.

18. Activiteiten: Kajakken naar de Betina-grot

Dubrovnik tourismeKayakken langs Fort Lovrijenac
Dingen om te doen in DubrovnikMet een kayak naar de Betina-grot

Vanaf de stadsmuren zal het u opvallen dat er op de Adriatische Zee rondom de stad flink gekajakt wordt. Vanaf de baai tussen de Pile stadspoort en Fort Lovrijenac kunt u deelnemen aan een kajaktocht waarbij de meeste tours gaan langs de oude stadsmuren, diverse stranden en grotten van het eiland Lokrum en als hoogtepunt stoppen bij het strandje van de beroemde Betina-grot, welke alleen vanaf het water te bereiken is. Tours duren meestal 3 uur en vaak krijgt u ook nog de kans om te snorkelen. Een van de leukste activiteiten om eens andere kanten van Dubrovnik te zien.

19. Highlights: Fort Lovrijenac

Fort LovrijenacLeuk om te doen: Fort Lovrijenac bezoeken
oude stad van DubrovnikPrachtig uitzicht op de oude stad van Dubrovnik

Fort Lovrijenac, oftewel het fort van Sint-Laurens, is een fort dat net buiten de westelijke stadsmuren ligt en geregeld gebruikt is tijdens de opnames van Game of Thrones. Je bereikt het fort eenvoudig door vanaf de Pile-poort via het kleine Pile-strand de trappen te beklimmen. Het ligt maar liefst 37 meter boven zeeniveau en bestaat uit drie terrassen. De imposante muren van het fort zijn in de frontlinie zelfs 12 meter dik en oorspronkelijk werd het fort beschermd met 10 kanonnen. Het bezoeken van Fort Lovrijenac zit inbegrepen bij de voordelige Dubrovnik Pass, anders betaalt u 26 euro entree. Bovenop het fort heeft u een schitterend fotomoment om de oude stad vanaf de zeezijde vast te leggen.

Tip: Dubrovnik Pass

De Dubrovnik Pass is een absolute must have wanneer u Dubrovnik wilt gaan bezoeken. Deze pas is namelijk net zo duur als de eenmalige entree tot de stadsmuren, waardoor u de officiële stadspas al meteen heeft terugverdiend. De Dubrovnik Pass voor 1 dag kost 35 euro, maar u kunt ook kiezen voor een pas voor 3 of 7 dagen welke nauwelijks duurder is. In de Dubrovnik Pass zit o.a. het volgende inbegrepen:

 • Toegang tot de stadsmuren
 • Rector’s Palace (Cultural History Museum)
 • Maritiem Museum in St. John’s Fort
 • Franciscaans klooster
 • Diverse musea zoals het etnografische museum
 • Dagticket voor de stadsbussen
 • Meer info en reserveren Dubrovnik Pass

20. Omgeving van Dubrovnik

Dubrovnik excursiesDe kilometerslange muren van Ston in Kroatië
Top 10 Mostar bezoekenPopulaire tour: Mostar in Bosnië en Herzegovina

Eigenlijk heb je aan twee volle dagen voldoende om de belangrijkste Dubrovnik bezienswaardigheden te bezoeken. Wanneer je langer in Dubrovnik verblijft dan is de stad de ideale uitvalsbasis om een aantal mooie dagtochten te gaan maken doordat er veel leuke excursies worden aangeboden. Zo kun je een boottocht maken naar de mooie Elafitische eilanden of een bezoek brengen aan het wijneiland Korcula. Door de ligging van Dubrovnik maak je ook snel een uitstap naar de aangrenzende landen. Zo kun je Montenegro bezoeken met de prachtige oude stad Kotor of het pittoreske Perast. Ook Bosnië en Herzegovina met de schitterende stad Mostar en de Kravica watervallen kunt u eenvoudig in een dag bezoeken. Dichterbij Dubrovnik liggen leuke plaatsen als Cavtat en de stadsmuren van Ston. In dit artikel leest u alles over de 8 leukste dagtochten vanaf Dubrovnik.

Meer excursies Dubrovnik omgeving

21. Meer musea in Dubrovnik

Ben je een echte museumliefhebber? Dan zijn er ook een aantal wat kleinere musea in Dubrovnik. De meest aansprekende musea naast de hier eerdergenoemde musea zijn:

 • Red History Museum: dit verrassend interessante museum ligt in het nieuwe deel van Dubrovnik (2,5 kilometer van de oude stad) en vertelt over de geschiedenis en hoe het leven was onder het communistische regime van Joegoslavië. Het kleine museum laat dankzij de vele voorwerpen deze periode goed tot de verbeelding spreken. Toegang tot het museum is ongeveer 9 euro (info en tickets). Ook bierliefhebber? Honderd meter verderop ligt de Dubrovnik Beer Company, de perfecte plek om lokale bieren te proeven en ideaal te combineren met een bezoek aan het Red History Museum (info en tickets).
 • Maritiem Museum: In het Fort St. John in de oude haven van Dubrovnik zit op twee verdiepingen het Maritiem Museum (website) gevestigd en toont met objecten en tentoonstellingen de zeevaart van Dubrovnik door de eeuwen heen. Toegang tot het museum is inbegrepen in de Dubrovnik Pass.
 • Etnografisch Museum: Dit kleine museum in de oude stad vertelt meer over de traditionele cultuur uit de eerste decennia van de twintigste eeuw, o.a. met behulp van traditionele kleding. Het museum (website) is gevestigd in een voormalige graanschuur die in de volksmond bekend stond als Rupe, vandaar dat u het museum ook kunt tegenkomen als ‘The Rupe Museum. Toegang tot het museum is inbegrepen in de Dubrovnik Pass.
 • MOMAD: Het Museum of Modern Art Dubrovnik ligt 500 meter ten oosten van de oude stad en de museumcollectie bevat Kroatische kunst vanaf het einde van de 19e eeuw evenals hedendaagse kunst. Toegang tot het museum is inbegrepen in de Dubrovnik Pass.
 • Love Stories Museum: Dit kleine museum ligt op de route van de Pile-poort naar Fort Lovrijenac en toont unieke persoonlijke liefdesverhalen en voorwerpen vol sentiment die vanuit de hele wereld zijn geschonken. Van mythische liefdesverhalen, lovesongs tot legendarische filmfragmenten. Toegang tot het Love Stories Museum (info en tickets) is 8 euro en met de Dubrovnik Pass krijgt u korting.

22. Kroatische stranden

Activiteiten DubrovnikWat te doen in Dubrovnik: strand Sveti Jakov
Dubrovnik bezienswaardighedenHet moderne strand Uvala Lapad

Een stedentrip Dubrovnik is ook goed te combineren met een bezoek aan het strand. In en rond Dubrovnik liggen een aantal prachtige stranden. Het meest populaire strand dat op nog geen 10 minuten lopen ten oosten van de stad ligt is Banje Beach. Een mooi kiezelstrand met zicht op de oude stad met in de avond een levendige omgeving vanwege de bars en restaurants. Een mooi strand, maar wel 2 kilometer ten oosten van de oude stad is Plaža Sveti Jakov, oftewel St. Jacobs Beach. Dit kiezelstrand ligt prachtig verscholen in een baai.

Een stuk verder en in het westen van de stad (in de wijk Babin Kuk) kunt u de bus nemen naar Copacabana Beach, het grootste en kindvriendelijke strand in een omgeving waar ook veel hotels zijn. Iets ten zuiden van Copacabana Beach ligt ook Uvala Lapad Beach, een kiezelstrand dat vol staat met ligbedden. Een iets duurder en een paar jaar geleden volledig gerenoveerd strand met goede faciliteiten.

Een bijzondere plek om in zee te duiken is Buža Beach. Dit is een strand bestaande uit rotsen direct grenzend aan de oude stadsmuren. Via de smalle steegjes achter de kathedraal kun je bij een kleine deur in de stadsmuur uitkomen en een duik in zee nemen vanaf de kliffen. Geen zin om te zwemmen? Geniet dan van een drankje bij de Bard Bar, een café op misschien wel de mooiste locatie van Dubrovnik.

Een aantal andere prachtige stranden zijn alleen over het water te bereiken. Zo kun je de boot naar het eiland Lokrum nemen. Dit groene eiland heeft een paar mooie en rustige rotsstranden. Een andere optie is het strand van de Bettina Grot, een zeer pittoresk strand van het vasteland, maar alleen per boor of kayak te bereiken. 

Waar liggen de highlights in Dubrovnik?

FAQ Bezienswaardigheden Dubrovnik - Wat te doen in Kroatië

Wat zijn de Top 10 bezienswaardigheden in Dubrovnik?

De bekendste bezienswaardigheid van Dubrovnik is de oude stad die volledig ommuurd is. Maak zeker een wandeling over de stadsmuren, bezoek de centrale straat Stradun, het Rectorenpaleis, de oude haven en de kerk van St. Blais. Voor het beste uitzicht neemt u de kabelbaan naar Mount Srd voor een prachtige panorama op de historische stad. In dit artikel leest u alles over de Top 20 Dubrovnik bezienswaardigheden.

Wat zijn leuke excursies vanaf Dubrovnik?

Op tien minuten varen ligt het groene eiland Lokrum met prachtige stranden en ook kayakken naar de Betina-grot is een populaire activiteit. Verder zijn dagtochten naar de Elefitische eilanden, het charmante stadje Cavtat, buurland Montenegro en Mostar in Bosnië en Herzegovina veel geboekte tours. Meer info over de leukste excursies vanaf Dubrovnik.

Welke musea heeft Dubrovnik?

In de historische binnenstad van Dubrovnik liggen verschillende musea, zoals het Rectorenpaleis met een tentoonstelling over de Republiek Dubronvik. In de haven ligt in St. John's Fort het maritieme museum. Buiten de stadsmuren ligt o.a. het Love Stories Museum en het Red History Museum over de rode periode geschiedenis. In dit artikel leest u alles over Wat te doen in Dubrovnik.

Dubrovnik bezienswaardigheden
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Kroatië gehad door de goede reistips over de activiteiten, bezienswaardigheden en excursies in Dubrovnik."