Dubrovnik / Vervoer vliegveld Dubrovnik

Dubrovnik vliegveld naar centrum

Luchthaventransfer Dubrovnik Kroatië (Čilipi Airport)

vervoer vliegveld Dubrovnik

Hoe komt u van luchthaven Čilipi Airport in Dubrovnik centrum? Alle tips over het vervoer en luchthaventransfers tussen het vliegveld en het centrum van Dubrovnik (Kroatië).

Van vliegveld naar hotel in Dubrovnik

Het vliegveld van Dubrovnik (DBV) ligt op 20 kilometer ten zuidoosten van het centrum van Dubrovnik bij het plaatsje Čilipi. Met name tijdens de zomermaanden is er veel drukte op de luchthaven in Kroatië; niet alleen om Dubrovnik te bezoeken maar ook als uitvalsbasis voor een vakantie aan de Adriatische Zee. Om van het vliegveld naar het centrum van Dubrovnik stad te gaan heeft u een aantal opties:

Optie 1: Bustransfer Dubrovnik Airport

Er rijden per dag vanaf vliegveld Dubvronik slechts enkele openbare bussen van vervoersmaatschappij Libertas waardoor de openbare bus geen handige optie is. U kunt beter kiezen voor de airport shuttlebussen van Platanus die een perfecte aansluiting hebben:

  • De Platanus bustransfers vertrekken ongeveer 30 minuten na elke vlucht en doen ongeveer een half uur over de route naar de stad. Het schema van de stad terug naar Dubrovnik luchthaven vindt u op deze website.
  • De route heeft twee stops: Old Town - Ploče Gate, de halte die u moet nemen wanneer u een hotel heeft vlakbij het oude stadscentrum en de halte Main bus station in Gruž. Deze laatste halte ligt in het nieuwe deel van Dubrovnik, op 3 kilometer afstand van de oude stad.
  • Een enkele reis kost 12 euro en een retourticket 16 euro. Voor een soepele transfer is het handig om via deze website uw tickets te reserveren.

Optie 2: Taxi vanaf luchthaven

Taxi: De meest comfortabele manier om te reizen naar uw hotel in het centrum van Dubrovnik is per taxi. U treft de officiële taxistandplaatsen aan tegenover de aankomsthal en de meeste taxi’s zullen volgens meter rijden. Gemiddeld zal een taxirit rond 40 euro kosten voor de rit van ruim 20 minuten. U kunt uw taxi vooraf reserveren via Welcome Pickups zodat u zeker bent van de prijs die u zult betalen en de taxichauffeur u bij aankomst staat op te wachten.

Taxi reserveren op het vliegveld

Tip: Ik heb zelf goede ervaringen met Welcome Pickups, waarbij een taxichauffeur u met een naambordje zal opwachten op luchthaven Dubrovnik. Hiermee bent u zeker van een beschikbare taxi en de prijs is bijna hetzelfde aan een reguliere taxi. Controleer eenvoudig uw ritprijs bij Welcome Pickups.

Optie 3: Huurauto op Dubrovnik airport

Met een huurauto: Gaat u een rondreis maken door Kroatië? Dan kunt u ook een auto huren op het vliegveld van Dubrovnik. Wij hebben hele positieve ervaringen met autoverhuur op het vliegveld via Easyterra. Vergelijk eenvoudig verschillende verhuurbedrijven op Dubrovnik airport via onderstaande zoekmachine:

vliegveld Dubrovnik
Onze lezers beoordelen
4.8 (95.85%) 7 reviews
19 mei 2024 : "Fantastische vakantie in Kroatië gehad door de goede reistips over de activiteiten en bezienswaardigheden in Dubrovnik."